5 tips om beter te gooien tijdens het beer pong

beerpong regels

5 tips om beter te gooien tijdens het beer pong

5 tips om beter te gooien tijdens het beer pong

Een beerpongballetje in een beker gooien, dat is de sleutel tot succes bij beer pong. Voor de toeschouwers ziet het er alvast heel gemakkelijk uit, maar in de praktijk ontdekken vele enthousiaste spelers al vlug dat het geen sinecure is om een beerpongballetje in een beker te gooien. Voor het publiek is het natuurlijk grappig om minder getalenteerde of geoefende spelers te zien stuntelen, maar het uiteindelijk doel van beer pong is altijd om zoveel mogelijk balletjes in een bekertje te gooien. Zo niet ben je de pineut. Daarom geven we graag een paar tips zodat je tenminste goed voorbereid aan de strijd begint.

 

1. Neem het beerpongballetje op de juiste manier in de hand.

Een goed begin is het halve werk. Dat is ook het geval wanneer je een beerpongballetje in een beker wilt gooien. Een echte professionele beer pong speler begint aan de wedstrijd door het balletje tussen duim en wijsvinger vast te pakken en het bovendien te laten steunen op je middenvinger. Deze greep zorgt ervoor dat je het balletje stabiel in de hand hebt en dat je gemakkelijker controle kunt krijgen over de snelheid en de manier waarop het balletje rondtolt nadat je het weggeworpen hebt.

 

2. Zet je goed schrap vooraleer je het beerpongballetje in het bekertje gooit en ga altijd in de juiste stand staan.

De perfecte beer pong worp: iedere rechtgeaarde beer pong speler droomt ervan. Voor je het balletje weggooit, moet je ervoor zorgen dat je lichaam perfect in evenwicht is. Dit doe je door je knieën lichtjes te buigen. Verder zorg je ervoor dat de elleboog van de arm waarmee je gooit achter de tafel blijft.

 

3. Goed mikken.

Je hebt nu al het voorbereidend werk gedaan om een beerpongballetje in een beker te kunnen gooien. Je hebt het balletje op de juiste manier vast en je staat standvastig en in balans op je beide voeten. Nu moet je goed mikken en op je doel afgaan. Wij raden je aan om je op een specifiek bekertje te richten in plaats van in het wilde weg in de richting van een hoop bekertjes op een tafel te gooien.

 

4. De optimale worp

In optimale omstandigheden zorg je ervoor dat het beerpongballetje een boog tussen de 30° en 70° maakt terwijl het door de lucht vliegt. De boog die het balletje maakt, mag zeker niet hoger zijn, want volgens de wetten van de fysica geldt dat, hoe hoger de boog is, hoe moeilijker het is om het balletje in het gewenste bekertje te gooien.

Download hier gratis de meest gebruikte beer pong spelregels! 

5. Tijd om te feesten!

Wanneer je al onze tips ten harte hebt genomen en na veel oefenen de perfecte worp ontwikkeld hebt, dan beloven wij je dat het resultaat niet zal uitblijven. Jij zult erin slagen om het beerpongballetje in het bekertje te gooien. Een beetje positieve zelfbevestiging kan nooit kwaad en zal zeker haar vruchten afwerpen. Of in dit geval: ervoor zorgen dat het beerpongballetje in een bekertje terechtkomt. Yes, you did it! Jij bent de man of vrouw die het voor elkaar krijgt en nuchter blijft, zodat je nu verdiend gewonnen hebt. Nu is het voor jou wellicht ook tijd voor een biertje 😉

Huur hier je beer pong set.

5 VERSCHILLENDE BEER PONG VARIANTEN

 

Schrijf jij nu in!
Schrijf je vandaag in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een officiële beer pong tafel!

 

Reacties

reacties