5 verschillende beer pong varianten

5 verschillende beer pong varianten

Je kunt beer pong zo leuk of zo moeilijk maken als jezelf wilt. Daarom is het geen wonder dat er veel verschillende soorten van het steeds populairder wordend spel ontstaan. We zetten er hier een paar op een rijtje.

Thunderball beer pong

5 verschillende beer pong varianten - Thunderball beer pong

Dit spelletje speel je met zijn achten, waarbij twee teams van vier gevormd worden. Je zet twee lange tafels over elkaar met ieder vier piramides van elk zes bekers bier. Iedere ploeg bestaat uit twee duikers en twee zogenoemde checkers. Het verschil tussen gewone beer pong en Thunderball zit hem in dat je ploeg bij een misser niet meteen het balletje kwijt is, maar dat er naar gedoken kan worden door de twee duikers. Die staan in het midden van de rij van 4 spelers en proberen iedere bal te vangen die tussen de twee tafels terechtkomt. Aan de buitenkant staan de checkers. Zij gaan achter de balletjes aan wanneer die aan de buitenkant van de tafels terechtkomen. Ze mogen dan tegelijk de balletjes van de tegenstanders proberen te bemachtigen. Dit mag op allerlei manieren: elkaar fouilleren, duwen en trekken. Het wordt allemaal toegestaan. En hoe meer bier de man, hoe meer dit uit de hand kan lopen. Voor de rest worden de ‘gewone’ regels van het spel beer pong gebruikt! Alleen moet je er rekening mee houden dat je niet alleen in het beker recht tegenover jou beker mag gooien, maar ook in dat van de speler die naast je directe overbuur staat. Wanneer een speler van een team al zijn bekers kwijt is, heeft hij recht om een poging te doen om zich terug in het spel te werken.

Quidditch beer pong

Wie quidditch zegt, weet natuurlijk dat het hier over zwerkbal in de Harry Potterboeken gaat. Quidditch beer pong is een variant op zwerkbal. Deze bijzondere vorm van zwerkbal wordt gespeeld met 3 ringen, 3 pingpongballetjes, 2 bats, 20 bekers, 1 snaai en 1 snaaibeker.

Het spel wordt opgezet op zo’n manier dat het een beetje op zwerkbal in Harry Potter lijkt. Ieder team krijgt 10 bekers die in een driehoek worden geplaatst aan iedere kant van de tafel. De ringen worden in het midden van de tafel geplaatst. De snaaibeker wordt verder van de tafel af geplaatst om het wat moeilijker te maken om de beker te bereiken.

Dit spelletje wordt gespeeld in 2 teams van 3. Er wordt gespeeld totdat alle bekers en/of de snaaibeker gevuld is met een balletje. Het team dat daar het eerste in presteert, heeft het spelletje quidditch beer pong gewonnen.

 

Russische Roulette pong

Elk team krijgt hier 5 bekers water en 1 beker wodka. De tegenstanders weten natuurlijk niet van elkaar welke drank in welke beker zit. Wanneer er een balletje in de beker met wodka terechtkomt, is jouw team aan de verliezende hand. Uiteraard wordt er dan verwacht dat je de wodka drinkt. Uiteraard moet je er hiermee rekening houden dat je eigenlijk wodka pong aan het spelen bent.

Download hier gratis de meest gebruikte beer pong spelregels! 

De kolonisten van Catan(kt)

Ieder team krijgt 19 bekers van 6 soorten bier elk. Elke biersoort stelt een element uit een landschap voor zoals een berg, een veld of een meer. Het lijkt wel heel erg ingewikkeld, maar het is echt heel leuk! Eens je dit spel doorkrijgt, kun je er niet genoeg van krijgen! De kans is groot dat je op een bepaald moment de weg helemaal kwijt bent, maar dan had je maar beter moeten opletten. Je kunt dit spelletje niet altijd winnen, maar we beloven je wel dat je veel plezier zult hebben. Uiteraard draait dit erop uit dat er altijd een team ‘volgetankt’ zal eindigen.

 

Vortex pong

Eigenlijk is dit een gewoon spelletje beer pong waarbij een van de bekers een ander merk van bier bevat. Je kunt hier bijvoorbeeld een donkere biersoort of rosebier voor kiezen. De beker met het donkere bier of de rosebier is dan de vortex. Wanneer een pingpongballetje in de vortex terechtkomt, moeten de teams van tafelkant wisselen. Hierdoor kunnen de winnaar en de verliezer worden omgekeerd. Je komt hierdoor ineens in een andere leefwereld terecht, waardoor je het spel door de ogen van het andere team gaat bekijken. Wel oppassen hiermee: teveel empathie kan tot dronkenschap leiden!

5 TIPS OM BETER TE GOOIEN TIJDENS HET BEER PONG

 

Schrijf jij nu in!
Schrijf je vandaag in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een officiële beer pong tafel!

Reacties

reacties