Beer Pong Ballen

 

Beer pong speel je toch met pingpongballen? Waarom zou je dan beer pong ballen moeten kopen? Vele mensen zullen het zich wellicht afvragen en we proberen het je in dit artikel een beetje beter uit te leggen. Officiële Beer Pong ballen hebben een diameter van 40 mm en wegen 2,7 gram. Pingpongballen zijn doorgaans kleiner en lichter, ze hebben namelijk een diameter van 35 mm en wegen tot 2,4 gram. Het verschil mag op papier niet zo groot lijken, echter in praktijk heeft dit verschil in afmetingen en gewicht wel degelijk gevolgen. Hoe lichter de bal is, hoe moeilijker het is om hem precies te kunnen richten. Daarom is het ook belangrijk dat het gewicht van beer pong ballen officieel vastgelegd is. Wanneer dit niet zou gebeuren, dan zouden beer pong teams die deelnemen aan een toernooi met ballen met een verschillend gewicht spelen en zou dit voor oneerlijke concurrentie kunnen zorgen.

Kleine verschillen met grote gevolgen

Bij beer pong kunnen kleine verschillen dus voor grote gevolgen zorgen. Daarom is het belangrijk dat iedereen die aan een beer pong toernooi deelneemt of een toernooi wil organiseren, ervoor zorgt dat alle deelnemers over ballen kunnen beschikken die aan de officiële normen van de WSOBP voldoen. Zo zorg je ervoor dat je je favoriete drinkspel serieus neemt en dat niemand onrechtmatig bevoordeeld of benadeeld wordt.

 

Beer Pong ballen kopen

Beer pong ballen kopen doe je bij een professional of uitbater van een webwinkel met kennis van zaken zoals Beer It On, maar al te vaak zien we dat regulieren en veel te lichte pingpongballen onterecht als beer pong ballen verkocht worden. Dit kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Dit kan enkel tot terechte frustraties leiden bij de diehard Beer Pong fans. Daarom koop je de echte beer pong ballen beter op een betrouwbaar adres zoals de webwinkel van Beer It On.