Beerpong regels

HET SPELVERLOOP

Beer Pong is een Amerikaans studentenspel dat is ontstaan als een combinatie van meerdere drankspelletjes. De regels van Beer Pong liggen niet vast en verschillen per locatie, al wordt het spel altijd gespeeld volgens dezelfde basisprincipes. Bij onze evenementen hanteren we natuurlijk wel de officiële spelregels.

 

Twee teams zetten een gelijk aantal, met bier, gevulde bekers tegenover elkaar. Het doel is om de pingpongbal vanaf een afstand in het bier van de tegenstander te gooien, stuiteren, spugen, slaan, etc. De tegenstander moet vervolgens de inhoud van de beker in één slok leegdrinken. Het team dat als eerste geen bier meer heeft, heeft verloren en moet de resterende bekers van de tegenstander ook leegdrinken..

 

Download hier gratis de meest gebruikte beer pong spelregels! 

beerpong regels

TEAMS

Beer Pong wordt meestal in twee ploegen van twee gespeeld. Het is ook mogelijk het spel te spelen met twee ploegen van meerdere personen. Elke ploeg begint het spel staand achter hun opstelling van bekers.

TAFEL

Het spel is bedoeld voor pingpongtafels, maar kan natuurlijk ook gespeeld worden op andere tafels. Voor de beste spelbeleving raden wij je aan om een professionele Beer Pong tafel te gebruiken. Deze kun je uiteraard in onze shop kopen.

Beerpong tafel
beerpong bekers

BENODIGDHEDEN

Elk team heeft één normale pingpongbal en zes tot tien bekers (red cups). Aan elke kant van de tafel wordt met zes tot tien bekers een opstelling gemaakt in een driehoek formatie. Met zes bekers is dit (3-2-1), met tien bekers (4-3-2-1). Deze opstelling staat tegenover die van de andere ploeg. Elke ploeg heeft ook een beker met water, die gebruikt worden om de bal schoon te maken. In onze shop vind je alle materialen die je nodig hebt om Beer Pong te kunnen spelen.

ALCOHOL VS. SKILLS

De bekers worden halfvol gevuld met bier. We raden je af om het spel met sterke drank te spelen. Voor het spel heb je skills nodig zoals mikken en diepte-inzicht. Als je teveel, en sterke, alcohol drinkt beïnvloed dit natuurlijk je vaardigheden en verlies je het spel!

beer pong
beerpong technieken

TECHNIEKEN

Er zijn hoofdzakelijk drie werptechnieken voor Beer Pong:

  • Bij de gooibal probeert een speler de bal met een perfecte boog in de beker van de tegenstander te gooien. Dit is de efficiëntste manier. De kans bestaat dat de bal een rand raakt en wegkaatst of begint te rollen. De beste techniek is hier een onderhandse worp met de bal tussen wijsvinger en duim.
  • Bij de snelle bal of ‘laser’ probeert een speler de bal snel en recht in een beker te gooien. Het probleem bij deze werptechniek is dat de precisie van de bal sterk afneemt. Mikken wordt moeilijk.
  • Bij de stuiterbal gooit een speler de bal op de tafel en zal deze na een stuiter in de beker terechtkomen.

WINST VAN HET SPEL

Als een team al zijn bekers kwijt is, dan heeft dat team verloren. De straf is meestal een bepaalde hoeveelheid alcohol drinken of een opdracht doen. Wees vooral creatief in het bedenken van een straf!

beer pong
 Bekijk hier het officiële spelreglement dat wordt gehanteerd tijdens onze toernooien.